Dynamisch werken

Wat is dynamisch werken? Dynamisch werken is het afwisselen van houdingen tijdens het werk. Volgens de wetenschap levert iedere vorm van beweging gedurende de dag een belangrijke bijdrage aan onze gezondheid, concentratie en productiviteit. Creëer een gezonde werkomgeving en zorg ervoor dat je zitten kunt afwisselen met beweging. TNO adviseert om de totale dagelijkse zitduur te verminderen en het zitten zoveel mogelijk af te wisselen met staan, fietsen of lopen. Het liefst elk half uur een paar minuten.

 

 

Langdurig zitten

Letterlijk en figuurlijk ziek, dat word je ervan. Het is van belang om je te richten op het terugdringen van het zitgedrag. Bij langdurig zitten gaan alle processen in het lichaam achteruit: het leidt tot een hoge bloeddruk, slijtage in de gewrichten en vernauwing van de kransslagaders. Nederland blijkt Europees zitkampioen te zijn. Vanwege de gevolgen van het vaak en langdurige zitten is het beter om zittend en staand werken met elkaar af te wisselen. Beweging op het werk voorkomt niet alleen klachten, het maakt werknemers ook productiever. Daarom raden wij dynamisch werken aan.

 

Dynamisch kantoormeubilair

Hoe zorg je voor meer beweging op kantoor? Richt een dynamische werkplek in. Door te werken aan een zit-sta bureau kun je dynamisch werken heel eenvoudig doorvoeren. Je kunt aan zo’n hoog laag bureau eenvoudig staand werken. Een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau in combinatie met zit-sta software is dé ergonomische oplossing met betrekking tot staand werken. Deze software vertelt je wanneer je in de benen moet om staand te werken, vervolgens krijg je weer een melding wanneer het tijd is om zittend je werk te doen.

 

 

Smitkantoorinrichting
Laan van de Kreeft 153
7324 BX Apeldoorn
055 519 08 82
info@smitkantoorinrichting.nl